Άμεση απάντηση επιχείρησε να δώσει ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής στις καταγγελίες που έκανε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης για «λαθρεμπόριο καυσίμων» στο γκαράζ του δήμου. Ο κ. Σιμιτσής, χαρακτήρισε ως «πρεμούρα του κ. Εριφυλλίδη να δημιουργήσει ένα επικοινωνιακό γεγονός, να δηλητηριάσει το τοπικό δημοτικό κλίμα με την επιπόλαιη και ανερμάτιστη ενέργειά του»…

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Καβάλας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Χατζηαναστασίου, εξήγησαν τον τρόπο προμήθειας και παροχής καυσίμων για τα δημοτικά οχήματα και μηχανήματα και ξενάγησαν τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ στο χώρο στάθμευσης του δήμου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Εριφυλλίδη, εργαζόμενοι φέρονται να κάνουν «αλχημείες» με τα δύο είδη καυσίμων, επωφελούμενοι της διαφοράς τιμής μεταξύ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

Έτσι, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του πρώην δημάρχου και δήλωσε πως από την πρώτη μακροσκοπική εξέταση που διενεργήθηκε δεν αποδεικνύεται το παραμικρό πρόβλημα. «Τα δείγματα που λήφθηκαν από τα οχήματα του δήμου είναι απολύτως «αθώα» – είναι δείγματα πετρελαίου κίνησης και όχι θέρμανσης!» είπε ο κ. Σιμιτσής, που ανέφερε ότι από τις αντλίες του γκαράζ έχουν λάβει δείγματα επίσης η Διεύθυνση Εμπορίου, η Διεύθυνση Τελωνείου και το ΣΔΟΕ, ενώ έχει ζητήσει και ο δήμος Καβάλας να συμμετάσχει στην εξέταση των συγκεκριμένων δειγμάτων με δικό του χημικό .

πηγή: otanews