Χθες το απόγευμα κάτοικος της Ρόδου που κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό του νησιού ήρθε αντιμέτωπος με ένα κοπάδι από κατσίκια με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει και να συγκρουστεί με ένα από αυτά.

Ο απολογισμός, που θα μπορούσε να κοστίσει και τη ζωή του οδηγού, ήταν 3.000 ευρώ για τις ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό του. Κάτοικοι της περιοχής πάντως, υποστηρίζουν ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι, τότε είναι θέμα χρόνου απλά να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Μάλιστα για το θέμα αυτό, έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας, πριν τέσσερα περίπου χρόνια, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Γεώργιος Οικονόμου, είχε εκδώσει σχετική εγκύκλιο (σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου) σύμφωνα με την οποία δίνονταν το «πράσινο φως» στους δημάρχους να προχωρήσουν σε συγκρότηση ειδικών συνεργείων, τα οποία θα είχαν το δικαίωμα να εντοπίζουν ανεξέλεγκτα αιγοπρόβατα, να τα «μαντρώνουν» και στην συνέχεια είτε να επιβάλλουν στον ιδιοκτήτη (αν βεβαιώνονταν σε ποιόν ανήκαν) τσουχτερά πρόστιμα είτε να τα εκποιούν.

Πηγή:rodiaki.gr