Ο πρώην υπουργός, Γεράσιμος Αρσένης, κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη των εννέα κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του, το 2009.

Ο μάρτυρας κατέθεσε για το πρωινό της 23ης Σεπτεμβρίου 2009, που έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου σε ΜΜΕ, εξερράγη μηχανισμός στον εξωτερικό κοινόχρηστο διάδρομο του διαμερίσματος, όπου κατοικεί με τη σύζυγο του, νυν υπουργό, Λ. Κατσέλη, στο Κολωνάκι.

Πολιτικά κίνητρα είδε ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης πίσω από την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του. Καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Αθηνών, όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης για τους Πυρήνες της Φωτιάς, είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση κατηγορουμένου ότι : «Από ότι φαίνεται, η πράξη αυτή ανάγεται στην σφαίρα της πολιτικής» .

Ο πρώην υπουργός και σύζυγος της υπουργού Εργασίας κ. Λούκας Κατσέλη είπε ακόμη ότι η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος, αλλά προκλήθηκαν υλικές ζημιές. «Δεν μπορώ να ξέρω τί θα είχε συμβεί εάν δεν είχαν βγει οι ένοικοι από το κτίριο. Αν οι δράστες ήθελαν να δολοφονήσουν εμένα ή τη σύζυγό μου δεν ήταν αυτός ο πιο πρόσφορος τρόπος» συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

Μετά την εξέταση του κ. Αρσένη εξετάστηκαν μάρτυρες αστυνομικοί σχετικά με τις εκρήξεις στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ,ενώ η δίκη συνεχίζεται αύριο.