Το τσίκνισαν για τα καλά οι κάτοικοι του Ρεθύμνου χθες τηρώντας την παράδοση. Από νωρίς, σε πολλά σημεία της πόλης είχαν στηθεί ψησταριές και πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί γύρω τους με τα απαραίτητα κοψίδια, το κρασί και την καλή διάθεση.

Και φυσικά, όπως κάθε χρόνο, ήταν απαραίτητη μία στάση στη μεγάλη και φιλόξενη παρέα των Αμελέτητων, στην οδό Αντισμηνάρχου Βασιλάκη, όπου παρά την καταρρακτώδη, κατά διαστήματα βροχή, πολλοί ήταν εκείνοι που τίμησαν τους τσικνισμένους μεζέδες της ομάδας. Όπως πάντα, μέλη πολλών καρναβαλικών ομάδων έκαναν την πρώτη τους στάση από το μεσημέρι, πριν συνεχίσουν αργότερα το απόγευμα και το βράδυ σε ένα από πολλά σημεία της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκαν πάρτi.

Όσο για τα πιτσιρίκια του Ρεθύμνου, αυτά επί πολλά χρόνια το γλεντούν την Τσικνοπέμπτη στον καθιερωμένο χορό του Λυκείου Ελληνίδων. Η αίθουσα του Λυκείου γέμισε πολύχρωμα «ζωάκια», πριγκίπισσες, ζορό, πειρατές και πολλά ακόμα από τα αγαπημένα των λιλιπούτειων ρεθυμνιωτών, που χόρεψαν και διασκέδασαν με τον κλόουν και κάτω από το άγρυπνο και πάντα γεμάτο στοργή μάτι των κυριών του Λυκείου Ελληνίδων!

Πηγή: goodnet.gr