Με κέφι αλλά και διεκδικητική διάθεση γέμισαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ποδηλάτες και πεζοί, οι οποίοι απαίτησαν το δικό τους χώρο στην παραδομένη στο ΙΧ πόλη, συμμετέχοντας στο 2ο Ποδηλατικό Καρναβάλι.

Με αφετηρία τα Άνω Λαδάδικα (Ερμού με Συγγρού) ποδηλάτες και πεζοί πραγματοποίησαν δύο ξεχωριστές παρελάσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, θέλοντας να περάσουν στο μήνυμα της αποχής από την κουλτούρα του αυτοκινήτου και της χρήσης του ποδηλάτου, που αποτελεί λύση για το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, την σωματική άσκηση και την ποιότητα ζωής.

Στο άρμα στην κορυφή της ποδηλατικής παρέλασης, η ελληνική Βουλή, με την αιχμηρή προτροπή «Ψηφίστε Αλή Μπαμπά. Έχει μόνο 40 κλέφτες». Σε συμφωνία με το άρμα ντύθηκαν πολλοί καρναβαλιστές, ανάμεσα τους και ο ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Μετά την ολοκλήρωση των παρελάσεων οι καρναβαλιστές θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης, όπου διοργανωτές υπόσχονται πάρτι μέχρι το πρωί με την ομάδα χορού «Lindy Hop Greece», το γκρουπ Paranaue, και τους dj Atary και Ηρακλή.