Το «τέρας της Αβινιόν», όπως αποκαλείται ο Ντομινίκ Πελικό, δήλωσε στο δικαστήριο ότι βίασε την πρώην σύζυγό του Ζιζέλ σε ένα πρατήριο καυσίμων, σε χώρο στάθμευσης αυτοκινητόδρομου, ενώ επέστρεφαν από διακοπές, επειδή ήταν η «φαντασίωσή» του.

Ο 71χρονος Πελικό κατηγορείται ότι έρχινε υπνωτικά χάπια στα γεύματα της Ζιζέλ και στη συνέχεια προσκαλούσε δεκάδες άνδρες που γνώρισε σε μια ιστοσελίδα swinging για να τη βιάσουν, ενώ ο ίδιος βιντεοσκοπούσε.

Η συγκλονιστική υπόθεση έχει προκαλέσει πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα η πρώην σύντροφός του παραιτήθηκε γενναία από το δικαίωμά της στην ανωνυμία της προκειμένου να καταθέσει εναντίον του ίδιου και των άλλων κατηγορουμένων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα περιέγραψε με θάρρος πώς υπέστη την απόλυτη προδοσία στα χέρια του συνταξιούχου ηλεκτρολόγου Πελικό, προσθέτοντας ότι μιλάει και για άλλα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Κατηγορούμενος «καίει» τον Πελικό

Στα πρώτα του σχόλια μετά την κατάθεσή της, ο Πελικό αποκάλυψε πώς την είχε βιάσει κάποτε σε ένα πρατήριο καυσίμων καθώς επέστρεφαν με το αυτοκίνητο από το νησί Ile de Re στις ακτές του Ατλαντικού της Γαλλίας, αναφέρει η «Daily Mail».

«Ήταν μια φαντασίωσή μου. Επιστρέφαμε από το Ile de Re και σταμάτησα σε ένα βενζινάδικο και τη βίασα. Κανείς δεν μας είδε» είπε, μεταξύ άλλων, ο 71χρονος.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Ζιζέλ Πελικό, Στεφάν Μπαρμπονέ, δήλωσε στο δικαστήριο της Αβινιόν ότι ο κατηγορούμενος την είχε οδηγήσει εκεί για να την «προσφέρει» σε φορτηγατζήδες, αλλά επέμεινε ότι «δεν εμπλέκεται κανείς άλλος» και ότι ήταν μόνο αυτός.

«Πώς μπόρεσες;»

Στην κατάθεσή της αυτή την εβδομάδα και απευθυνόμενη στον πρώην σύζυγό της ως κ. Πελικό, η Ζιζέλ είπε: «Μακάρι να μπορούσα ακόμα να τον αποκαλώ Ντομινίκ. Ζήσαμε μαζί 50 χρόνια, ήμουν μια ευτυχισμένη, ολοκληρωμένη γυναίκα».

«Ήσουν ένας στοργικός, προσεκτικός σύζυγος και δεν σε αμφισβήτησα ποτέ. Μοιραστήκαμε γέλια και δάκρυα» πρόσθεσε, με τη φωνή της να «σπάει».

Η Ζιζέλ είπε ότι συνήθιζε να αισθάνεται τυχερή που τον είχε στο πλευρό της όταν υπέφερε από προβλήματα υγείας που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι σχετίζονταν με τα φάρμακα που της έδινε. «Προσπαθώ να καταλάβω πώς αυτός ο άνθρωπος, που για μένα ήταν τέλειος, μπόρεσε να το κάνει αυτό. Πώς μπορεί να με πρόδωσε σε αυτό το σημείο; Πώς μπόρεσε να αφήσει αυτούς τους αγνώστους να μπουν στην κρεβατοκάμαρά μου;

Θέλω να του πω: Πάντα προσπαθούσα να σε ανεβάσω ψηλότερα, προς το φως. Επέλεξες τα πιο σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης φύσης. Εσύ είσαι αυτός που έκανε αυτή την επιλογή».