Για μια απίστευτη απάτη κατηγορείται γιατρός στη Μυτιλήνη, καθώς έγραψε 1.000 φάρμακα σε επισκέπτη που έμεινε 24 ώρες στο νησί, με αποτέλεσμα να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η γιατρός συνταγογράφησε τα σκευάσματα σε αλλοδαπό τεχνικό που επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη για να συμμετέχει σε συναυλία.

Μάλιστα, η γιατρός έγραφε τρεις στατίνες στη 15χρονη κόρη της, ενώ συνταγογραφούσε πάρα πολλά φάρμακα στην οικογένεια της. Επίσης, η όλη δραστηριότητα γινόταν αποκλειστικά το διάστημα μεταξύ 21:00 και 4:00 το πρωί.

«Πρέπει να σας πω επειδή την πήρα τηλέφωνο ο ίδιος με ανοιχτή ακρόαση πάνω από το γραφείο μου, κόντεψε να λιποθυμήσει. Είχε γράψει στη μία της κόρη 15 ετών τρεις διαφορετικές στατίνες. Και της είπα: “Γιατρέ μου εγώ είμαι 53 ετών και παίρνω μία στατίνη. Κι ενώ ο πατέρας μου πέθανε από έμφραγμα στα 54 και φοβάμαι και γι’ αυτό κρατάω την υγεία μου σε καλή κατάσταση, δεν έχω πάρει δεύτερη στατίνη ακόμα στη ζωή μου. Η κόρη σας 15 ετών θέλει τρεις διαφορετικές στατίνες; Τί μου απάντησε: “Έχει μια πολύ σπάνια πάθηση και δεν θα ξαναγίνει”. Λέω δηλαδή, “θεραπεύτηκε η κόρη σας από την σπάνια πάθηση, επειδή πήρα τηλέφωνο;”», είπε ο υπουργός.

Έπειτα, πρόσθεσε πως «πρόκειται περί κανονικής απάτης και κλοπής δημοσίου χρήματος. Λυπούμαι γι’ αυτά που βρήκαμε και είναι μόνο οι πρώτες ημέρες εφαρμογής των νέων anti-fraud συστημάτων που εγκαταστήσαμε στην ΗΔΙΚΑ, που ήταν μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας μου υπουργικής θητείας να βάλω τάξη σ’ αυτόν τον τομέα».