Σάλος ξέσπασε στην Κύπρο, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσει εναλλακτικό σχολείο» για μαθητές με ακραία παραβατική συμπεριφορά, μέσα στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.

Το υπουργείο μάλιστα αποφάσισε να σηκώσει τείχος ώστε να χωρίσει στα δύο το προαύλιο. Ένα κομμάτι για τους παραβατικούς και ένα για τους υπόλοιπους μαθητές.

Τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές του Παγκύπριου Γυμνασίου είχαν αντιδράσει στη συγκεκριμένη εξέλιξη, από την ημέρα που άρχισαν τα κατασκευαστικά έργα στο προαύλιο.

Μετά από επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών, η ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε: «Δεν ικανοποιεί καμία από τις παιδαγωγικές παραμέτρους που πρέπει να υπηρετεί. Τραγική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανεγείρει τοίχο για να αποσπάσει και να διαχωρίσει τον χώρο αυτό από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Είναι ένας τοίχος έντονα καταθλιπτικός ιδιαίτερα για τα παιδιά που θα φιλοξενεί το εναλλακτικό πρόγραμμα».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου αποφάσισε σύμφωνα με το philenews να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς του σχολείου, για την επιλογή του, ώστε να εφαρμοστεί εκεί το εναλλακτικό πρόγραμμα φοίτησης παιδιών με ακραίες και σοβαρές παραβατικές συμπεριφορές, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του philenews, να μην προχωρήσει στην υλοποίησή του.