Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, υποδέχθηκε σήμερα, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge.

Ο Πρέσβης, συνοδευόμενος από στελέχη της Πρεσβείας, αρμόδια για θέματα ασφάλειας και συνόρων αναφέρθηκε σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κεντρικά θέματα της συνάντησης αποτέλεσαν η προστασία των συνόρων και η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, όπως και οι σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διασυνοριακή αστυνόμευση και την ενίσχυση των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Εξετάσθηκαν, επίσης, ζητήματα εκπαίδευσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Ο κ. Μάλλιος υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στη διασφάλιση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόνισε τη σημασία της στενής συνεργασίας με τις Βρετανικές Αρχές. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των διασυνοριακών απειλών και τη βελτίωση της ασφάλειας σε αμφότερες τις χώρες.

«Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, με τα δύο μέρη να συμφωνούν στη συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας τους σε όλους τους τομείς, με απώτερο σκοπό την προστασία και την ευημερία των πολιτών Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ