Διασωληνωμένος, σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει ο 14χρονος που έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Χθες βρέθηκε αιμάτωμα στο κεφάλι του παιδιού και υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο, το οποίο πήγε πολύ καλά, και οι γιατροί αισιοδοξούν, ενώ ο 14χρονος έχει παράλληλα αρκετά κατάγματα.

Όσον αφορά τις συνθήκες του ατυχήματος, φαίνεται ότι ο 14χρονος δεν έκανε παρκούρ και δεν ασχολείται με αυτό το άθλημα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το οικογενειακό του περιβάλλον, και κατά πάσα πιθανότητα ήταν μια πρόκληση μεταξύ παιδιών, αναφέρει το ρεποτάζ της ΕΡΤ. Θυμίζουμε ότι η εν λόγω οικοδομή, από την οποία σημειώθηκε η πτώση είναι νεοανεγειρόμενη και, αν και υπάρχουν λαμαρίνες τριγύρω, καθώς έχουν σταματήσει οι εργασίες, τα παιδιά ωστόσο βρίσκουν ανοίγματα και μπαίνουν μέσα.

Λόγω της ηλικίας του, υπάρχει πιθανότητα ο 14χρονος να διακομιστεί από το Παπαγεωργίου στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, κάτι που θα φανεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μαρτυρίες περιοίκων αναφέρουν ότι μαζί με τον 14χρονο βρίσκονταν εκείνη την ώρα κι άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, συχνά ανήλικοι κάνουν παρκούρ στην ταράτσα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, πηδώντας από παρακείμενη, εγκαταλελειμμένη, πολυκατοικία.

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε μια γυναίκα, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό:

«Το παιδί το είδα αφού έπεσε. Άκουσα τον θόρυβο από τα σπασμένα γυαλιά. Σήκωσα το κεφάλι μου στο παράθυρο και το είδα να πέφτει. Κατευθείαν έτρεξα να ανοίξω τον φωταγωγό. Ήταν και άλλα παιδιά στην ταράτσα, είναι μια μεγάλη παρέα.

Η οικοδομή είναι ενωμένη με τη διπλανή, από εκεί που μπήκαν τα παιδιά. Δεν ξέρω αν κάνανε παρκούρ. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά. Η οικοδομή δεν έχει ολοκληρωθεί και μπαίνουν παιδιά ακόμη και δημοτικού. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν. Οι οικοδομές είναι τελείως ενωμένες».