Θετικά γνωμοδότησε το Κεντρικό Συμβουλιο Νεωτέρων Μνημείων για τη χρήση του Καλλιμάρμαρου προκειμένου να διεξαχθεί η συναυλία για τα Τέμπη, του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών.

Το αρμόδιο γνωμοδοτικό συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού συζήτησε το αίτημα κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ήδη πει το ναι και με δεδομένο ότι το ΚΣΝΜ δεν έχει δικαίωμα να πάρει θέση στο θέμα του εισιτηρίου που έθεσαν κάποιες οικογένειες, τοποθετείται μόνο σχετικά με την ασφάλεια, η γνωμοδότηση ήταν θετική.

Νωρίτερα είχαν πάρει θέση και εργαζόμενοι του Υπ. Πολιτισμού «Ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο ΥΠΠΟ, μας προσβάλλει οποιαδήποτε προσπάθεια να εμποδιστεί η δημοσιοποίηση του θέματος. Καλούμε τα μέλη του ΚΣΝΜ να εγκρίνουν το αίτημα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 11/10. Καλούμε το ΔΣ του ΚΘΒΕ να απαντήσει άμεσα θετικά στο αίτημα για την αντίστοιχη συναυλία στο Θέατρο Γης στην Θεσσαλονίκη. Τόσο στο Καλλιμάρμαρο όσο και στο Θεατρο Γης έχουν διοργανωθεί όλο το καλοκαίρι πολλές και διαφορετικές συναυλίες. Πρόκειται για χώρους που ανήκουν στο δημόσιο, ανήκουν στον ελληνικό λαό, και όχι στην εκάστοτε κυβέρνηση. Θα είναι προκλητικό να μη δοθούν οι χώροι για τις συγκεκριμένες συναυλίες, επειδή αυτές οι εκδηλώσεις ενοχλούν την κυβέρνηση.» είχαν δηλώσει.

Επομένως η συναυλία θα διεξαχθεί κανονικά με τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και την Τάνια Τσανακλίδου στο πλευρό του Συλλόγου.