Ένας χρόνος πέρασε από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και στο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης, με πλήθος καλλιτεχνών να ανεβαίνουν στη σκηνή, όπως η Μαρινέλλα, η Πρωτοψάλτη, ο Ρέμος και η Θεοδωρίδου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Επίσης, στη σκηνή ανέβηκαν και παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο με τη βοήθεια του Συλλόγου «Ελπίδα», τα οποία αφηγήθηκαν την ιστορία τους και τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Σημειώνεται, ότι η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έφυγε από τη ζωή στις 24 Ιουλίου 2023. Ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, ως Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», συνεργάστηκε με πολλούς φορείς, ιδρύματα και μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Νατάσα Θεοδωρίδου

Στο πλαίσιο όλων αυτών των συνεργασιών, εκτός από τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε μέσω των ιδρυμάτων της, συμμετείχε σε συνέδρια και διασκέψεις ως ομιλήτρια ή σύνεδρος, καθώς και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, διεθνείς και ευρωπαϊκές συναντήσεις και εκστρατείες.

Αντώνης Ρέμος

Το έργο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και η ίδια είχε λάβει πολλούς τιμητικούς τίτλους και βραβεία όπως: Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Ευποιίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Ιππότης και Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, Μεγάλο Βραβείο της Χάρτας των Παρισίων ενάντια στον καρκίνο, Βραβείο “Ripple of Hope” του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights», κ.ά.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το Ηρώδειο: