Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο, με τον καιρό να γίνεται αισθητά πιο δροσερός, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια. Παράλληλα, τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε διάφορα μέρη της χώρας.

Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος συγκρίνει τις σημερινές θερμοκρασίες με αυτές που θα καταγραφούν σε διάφορες περιοχές της χώρας την Κυριακή 15/9.

Μέχρι και 8 μονάδες θα πέσει η θερμοκρασία την Κυριακή σε σχέση με την σημερινή ημέρα!Ενδεικτικά:

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Friday, September 13, 2024

Τοπικές βροχές αναμένονται το Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Σεπτέμβρη, με τον Γιάννη Καλλιάνο να αναφέρει ότι σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στη Στερεά, στην Ήπειρο, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, σε περιοχές των Επτανήσων, στη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και στα νησιά του Αιγαίου θα βρέξει.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 26-27 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα στους 25-30 στα βόρεια, στους 21-31 στα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 29-32 βαθμών Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί έως 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 19-28 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά, νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και το πρωί στα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού την Κυριακή

Στα δυτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Θράκη, τη Μακεδονία και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.