Περιορίζεται σήμερα χωρικά και χρονικά ο άστατος καιρός, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσει ο καιρός τύπου «Π» που σημαίνει ότι ο άστατος καιρός θα αφορά τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα φύγει πιο βόρεια και το ψυχρό του μέτωπο θα προκαλέσει αυτόν τον άστατο καιρό με την οροσειρά της Πίνδου να του προκαλεί εμπόδια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η δυτική κυρίως Ελλάδα, λιγότερο η βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα δέχονται αυτά τα περάσματα των βροχών και των καταιγίδων, όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος.

Από αύριο και μέχρι και το τέλος της εβδομάδας οι ημέρες θα χαρακτηρίζονται από τον καιρό τύπου «Π». «Αφορά κυρίως περιοχές που βρίσκονται από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά. Εκεί θα έχουμε τον πιο άστατο καιρό, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κατά περιόδους. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Στη δεύτερη κλίμακα μπαίνει η βόρεια Ελλάδα, δηλαδή προς τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη. Στην τρίτη κλίμακα επικινδυνότητας, δηλαδή έντασης των φαινομένων, μπαίνει το ανατολικό Αιγαίο, χωρίς να έχουμε εδώ κάτι το ανησυχητικό», εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα δούμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την άλλη εβδομάδα, θα πέσει ο υδράργυρος και θα έρθουν αρκετά ψυχρές αέριες μάζες. Θα κάνει ακόμα και κρύο προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα τη νύχτα και το πρωί. Κοντά στους 10, 12 βαθμούς».

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε πως η Πέμπτη θα είναι μια μέρα ήρεμη, καθώς την Παρασκευή ξεκινά νέος κύκλος κακοκαιρίας με βροχές και ισχυρούς ανέμους.

«Καιρική ανάπαυλα αύριο, Πέμπτη. Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα “BORIS” αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Επιπλέον, θα πέσει η θερμοκρασία 6-8 βαθμούς, ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι, οι οποίοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ», έγραψε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

ΑΠΟ ΤΗΝ "ATENA " ΣΤΟΝ " BORIS"…Καιρική ανάπαυλα αύριο Πέμπτη. Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Wednesday, September 11, 2024