Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στον Πλατανιά Χανίων σε περιοχή με καλαμιώνες. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο, ο οποίος, ωστόσο, ήταν κοντά σε ξενοδοχεία, γεγονός που προκάλεσε άμεσα την κινητοποίηση των Αρχών.

Η πυρκαγιά στα Χανιά και συγκεκριμένα στον δήμο Πλατανιά οριοθετήθηκε με τους πάνω από 100 πυροσβέστες να επιμελούνται μικρές εστίες και καπνογόνα σημεία. Μόνο ένα εναέριο μέσο συνδράμει, ενημερώνοντας για ρίψη νερού. Επίγεια βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή 20 οχήματα της Π.Υ, υδροφόρες της περιφέρειας και των δήμων, καθώς και πάνω από 20 χωματουργικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το neakriti, η φωτιά, που πρόλαβε στο διάβα της να κάνει στάχτη αυτοκίνητα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, είναι πλέον ελεγχόμενη.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ειδοποιήθηκαν δώδεκα λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα, μέσω του 112 από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Λίγο αργότερα, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός του Πλατανιά. Ξένοι επισκέπτες που έχουν καταλύσει σε δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής εγκατέλειψαν προσωρινά τους χώρους διαμονής τους και συγκεντρώθηκαν, παίρνοντας μαζί τις αποσκευές τους, σε αύλιους χώρους, αναμένοντας τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες των Αρχών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Τσαπάκος, έκανε λόγο για μια πολύ επικίνδυνη φωτιά, καθώς λόγω των εύφλεκτων υλικών και ειδικότερα των καλαμιών και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους καθίστατο εξαιρετικά δύσκολη η πλήρης κατάσβεση χωρίς αναζωπυρώσεις. «Υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση. Έχουν φτάσει στο σημείο εκτός από τα οχήματα της Πυροσβεστικής, υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας, των δήμων καθώς και εξωτερικών συνεργατών».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το flashnews