Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στον Πλατανιά Χανίων σε περιοχή με καλαμιώνες κοντά σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο, ο οποίος, ωστόσο, όπως αναφέρει το flashnews.gr, ήταν κοντά σε ξενοδοχεία, γεγονός που προκάλεσε άμεσα την κινητοποίηση των Αρχών. Μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες, καλώντας τους να είναι σε επιφυλακή.

Στη συνέχεια εστάλη και δεύτερο μήνυμα του 112, το οποίο ζητούσε από τους πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία του Πλατανιά και δυτικά να απομακρυνθούν δυτικά προς Γεράνι μέσω παλαιάς εθνικής οδού.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολη, τουρίστες αποχωρούν με βαλίτσες από ξενοδοχεία, ενώ ο καπνός έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Έχουν κινητοποιηθεί άμεσα 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο πεζοπόρες δυνάμεις, που ενισχύονται ακόμα, ενώ επιχειρούν και τρία εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα, αλλά οι εκκενώσεις αφορούν την πρόληψη».