Η κακοκαιρία «Atena» «χτύπησε» αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, κεραυνούς και αστραπές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Εύβοιας, όπου μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν πάνω από 9.000 κεραυνοί, με το Forecast Weather Greece» να δημοσιεύει έναν χάρτη που δείχνει την έντονη κεραυνική δραστηριότητα στην περιοχή.

⛈️Ένας πολύ ισχυρός πυρήνας δίνει τρομερή ηλεκτρική δραστηριότητα αυτή τη στιγμή ανοιχτά της νότιας Εύβοιας .Πάνω από 9000 κεραυνοί μέσα σε λίγη ώρα

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, September 10, 2024

Εικόνες καταστροφής στη Χίο

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την περιοχή του Βόρειου Λιμενοβραχίονα στη Χίο εκεί όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ανεμοστρόβιλος «ξήλωσε» τη νέα περίφραξη του Τελωνείου της Χίου, προκαλώντας εκτός των άλλων σημαντικές ζημιές, όπως μεταδίδει το politischios.

Ολοκληρωτική καταστροφή και για τους μαστιχοπαραγωγούς

Εικόνα σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής της φετινής παραγωγής μαστίχας, σκιαγράφισε μέσα από δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργος Τούμπος, τονίζοντας πως σχεδόν το 80% της παραγωγής δεν είχε ακόμη συλλεχθεί πριν το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι μαστιχοπαραγωγοί είχαν καταφέρει να μαζέψουν μόνο το 20% της φετινής παραγωγής, ενώ το υπόλοιπο 80% της παραγωγής μαστίχας βρισκόταν ακόμη κάτω από τα δέντρα, εκτεθειμένο στα φυσικά φαινόμενα. Η ένταση και η έκταση της καταστροφής έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, με το πλήγμα να είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού η μαστίχα αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομίας της περιοχής και ένα μοναδικό προϊόν παγκόσμιας αναγνώρισης.