Την επέλασή της στη χώρα συνεχίζει και σήμερα Τετάρτη η κακοκαιρία ATENA.

Η κακοκαιρία έχει μετατοπιστεί προς το βορειοανατολικό Αιγαίο, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βροχές, καταιγίδες αλλά και έντονη κεραυνική δραστηριότητα θα σημειωθεί σε αυτές τις περιοχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις απογευματινές ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας θα έχουμε άστατες καιρικές συνθήκες, με βροχές, μπόρες και κάποιες τοπικές καταιγίδες, χωρίς όμως τα φαινόμενα να θυμίζουν αυτά που σημειώθηκαν χθες.

Οι άνεμοι θα αρχίσουν να πνέουν βορειοδυτικοί στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση του υδραργύρου, κάτω από τους 30 βαθμούς.

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να σημειωθεί αστάθεια, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο. Την Παρασκευή αναμένεται να έχουμε μια πυροδότηση της αστάθειας. Κάποια βαρομετρικά χαμηλά θα περάσουν από τα Βαλκάνια, και έτσι θα σχηματιστεί ο καιρός τύπου «Π».

Άρα γύρω από τη χώρα μας, δηλαδή στη δυτική Ελλάδα, στα βόρεια τμήματα και λιγότερο στο ανατολικό Αιγαίο, θα σημειωθεί αστάθεια μέχρι και την Κυριακή.

Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά.

Οι βοριάδες θα επικρατήσουν στη χώρα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, συνθέτοντας έτσι ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό.