Άστατες καιρικές συνθήκες αναμένονται και σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, κυρίως τις απογευματινές ώρες στον ηπειρωτικό κορμό. Βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κοντά στο απόγευμα και νωρίς το βράδυ και θα αφορούν περιοχές που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα και κοντά σε ορεινούς και ημιορεινούς τόπους, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Και την Τετάρτη δεν αλλάζει το καιρικό μοτίβο με αστάθεια τα απογεύματα σε ηπειρωτικές περιοχές. Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια, ενώ το Σαββατοκύριακο τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μια διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη να κινείται πιο ανατολικά και με τα μέτωπα κακοκαιρίας που θα τη συνοδεύουν να επηρεάζει και τη χώρα μας, ιδιαίτερα τη βόρεια και κεντρική ηπειρωτική χώρα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Διανύουμε επιτέλους μια περίοδο κανονικότητας στις θερμοκρασίες, τόνισε από την πλευρά της η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου. Σήμερα, το μεσημέρι και το απόγευμα δεν θα λείψουν κάποιες τοπικές μπόρες, κυρίως σε ορεινές περιοχές, στην Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, λίγα φαινόμενα στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Την Τετάρτη η αστάθεια αναμένεται λίγο πιο διευρυμένη, ενώ από την Πέμπτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Υπάρχει μια τάση, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, για έναν πιο βροχερό καιρό την εβδομάδα που ξεκινούν τα σχολεία. «Υπάρχουν κάποια στοιχεία που σιγά σιγά το δείχνουν αυτό», τόνισε.