Τον αγιασμό για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τέλεσε σήμερα στην παλιά Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε σε όλους υγεία πνευματική και σωματική και, κυρίως, κουράγιο σε μια εποχή δύσκολη. Εξάλλου, αναφέρθηκε στην περίοδο που ήταν εκπαιδευτικός και σημείωσε ότι με επιμονή, υπομονή και τέχνη ξεπερνιούνται όλα τα προβλήματα.

Ο πρύτανης, Γεράσιμος Σιάσος, ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο, τον γγ του υπουργείου Παιδείας, Νίκο Παπαϊωάννου, ο οποίος εκπροσωπούσε τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, και τους καθηγητές και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά. Κατόπιν, και ο Νίκος Παπαϊωάννου ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, ενώ μετέφερε και τις ευχές του υπουργού Παιδείας.

Παρέστησαν, επιπλέον, οι πρυτανικές αρχές, καθηγητές και προσωπικό του πανεπιστημίου. Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ επί της υποδοχής τους ήταν ο πρύτανης, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος και ο αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Διά Βίου Μάθησης, αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης.