Συνεχίζεται ο καθαρισμός από τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, μετά και την χθεσινή καταιγίδα.

Ειδικά πλέγματα έχουν τοποθετηθεί στην εκβολή του ποταμού Ξηριά, για την συγκράτηση του μεγάλου όγκου των νεκρών ψαριών στον Βόλο, ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές.

H οικολογική καταστροφή, αποτελεί πλήγμα στην πανίδα, ενώ οικονομική ζημία έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις στον Βόλο, από τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια του γλυκού νερού που ξεβράζονται στον Παγασητικό Κόλπο.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr το φράγμα που έχει τοποθετηθεί δεν είναι δυνατόν να συγκρατήσει τον μεγάλο όγκο των νεκρών ψαριών.

«Μαγνήτης» για τους καρχαρίες οι τόνοι νεκρών ψαριών στις ακτές του Βόλου

Oι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα νεκρά ψάρια προσελκύουν θηρευτές της θάλασσας, όπως δελφίνια, φώκιες, χελώνες και περιστασιακά καρχαρίες, οι οποίοι ήδη υπάρχουν στον Παγασητικό κόλπο, εάν δεν απομακρυνθούν άμεσα.

Η περιοχή του Βόλου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για ένα μήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από θαλάσσια ρύπανση που εκδηλώθηκε στον Παγασητικό κόλπο, σύμφωνα με το ανωτέρω 9 σχετικό, στις 28-08-2024.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου και για ένα μήνα, δηλαδή έως και 30 Σεπτεμβρίου 2024. «Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», επισημαίνεται.