Σοκάρουν οι εικόνες απόλυτης οικολογικής καταστροφής στον Βόλο με τους τόνους νεκρών ψαριών να έχουν ξεβραστεί στον Παγασητικό Κόλπο, ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Με σακούλες γεμάτες με νεκρά ψάρια έφτασαν επιχειρηματίες και κάτοικοι των Αλυκών και του Βόλου έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει περισσότερες αρκετές επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο.

Σε δεινή θέση έχουν έρθει οι καταστηματάρχες της περιοχής, αναγκαζόμενοι να βάλουν πρόωρα λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

«Παλεύαμε να φέρουμε κόσμο στα μαγαζιά μας και φέραμε νεκρά ψάρια» είναι η κραυγή απόγνωσης του επιχειρηματία των Αλυκών, Γιώργου Τερζάκη, ο οποίος προχθές έβαλε λουκέτο στο κατάστημά του, σύμφωνα με τον taxydromos.

Οι επιχειρηματίες ζήτησαν από την αντιπεριφερειάρχη πρωτίστως να καθαριστούν οι ακτές από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που εξακολουθούν και ξεβράζονται.

Ακόμη ζήτησαν τη στήριξη της περιφέρειας στη δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίζουν, καθώς οι επιχειρηματίες έχουν υποστεί μείωση του τζίρου σε επίπεδα άνω του 70% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Υγειονομική βόμβα

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης τουριστικών καταλυμάτων στην περιοχή των Αλυκών Δημήτρης Καραμήτσος εκφράζει τον προβληματισμό εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής σχετικά με την υγειονομική βόμβα.

«Αυτό το φαινόμενο αποτελεί σοβαρό κίνδυνο τόσο για το τοπικό οικοσύστημα όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Ειδικά στην περιοχή των Αλυκών που ζούμε εμείς, από την Παρασκευή που ξεκίνησε το φαινόμενο, δεν έχουν έρθει ακόμα να καθαρίσουν. Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε την πρώτη λιποθυμία στην περιοχή από τη δυσοσμία. Πρέπει να πεθάνει κάποιος για να ασχοληθείτε σοβαρά; Τα ψάρια πλέον αποσυντίθεται. Στο τέλος θα φτάσουμε σε πανδημία από τη σαπίλα που δημιουργήθηκε. Ξεκίνησαν τη μαζική εμφάνιση μύγες και σκουλήκια», τονίζει χαρακτηριστικά.