Την κακή κατάσταση του μοιραίου παιχνιδιού, στο οποίο βρισκόταν ο 19χρονος Γιάννης, όταν βρήκε τραγικό θάνατο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, καταγγέλλει ιδιοκτήτης άλλου υπαίθριου πάρκου αναψυχής.

Όπως λέει, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το μοιραίο παιχνίδι προοριζόταν για παλιοσίδερα. Μάλιστα, όταν του προτάθηκε να το αγοράσει, εκείνος αρνήθηκε, όπως είπε.

Επίσης, υποστηρίζει ότι με 250 ευρώ μπορεί κανείς να πάρει βεβαίωση καλής λειτουργίας ανεξαρτήτως της κατάστασης των μηχανημάτων.

Όσον αφορά το μηχάνημα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης πριν από λίγες ημέρες, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε πως του είχε προταθεί να το αγοράσει από συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Μετέβη στην Κατερίνη για να το ελέγξει και το είδε τόσο σε λειτουργία όσο και ενώ αποθηκευόταν για να γίνει σκραπ.

«Εγώ δεν θα το έπαιρνα ποτέ αυτό. Εγώ δε θα έβαζα ποτέ ανθρώπους να κάτσουν πάνω σε αυτό το μάτσο από παλιοσίδερα», λέει χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο ίδιος καταγγέλλει αφενός ότι η συγκεκριμένη κατασκευή δεν φτιάχτηκε σε πιστοποιημένη, σοβαρή τεχνική εταιρεία, αλλά σε γκαραζιέρη της γειτονιάς, με αποτέλεσμα να μην παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια.

Υποστηρίζει ακόμα πως κανείς δεν έχει άδεια και διαπίστευση από κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ στους επαγγελματίες του χώρου είναι γνωστό πως με ένα τηλεφώνημα και 250 ευρώ μπορεί να βρεθεί μηχανικός για να υπογράψει ό,τι του υπαγορευθεί χωρίς να μπει καν στον κόπο να ελέγξει τα μηχανήματα.

Περαιτέρω, θέτει ζήτημα για τους κανόνες ασφαλείας, εξηγώντας πως κανένας δήμος δεν έχει την τεχνογνωσία ή το προσωπικό, για να επιβεβαιώσει πως εφαρμόζονται και τηρούνται οι κανόνες.

Τέλος, επισημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τους χειριστές, καθώς δεν υπάρχει διαδικασία διαπίστευσης, ώστε να είναι βέβαιο πως κάνουν σωστά τη δουλειά τους.