Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ρώμης πραγματοποίησε αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 821 της easyJet. Το αεροπλάνο πετούσε από την Κέρκυρα με προορισμό το Λονδίνο και βρισκόταν στα 28.000 πόδια, όταν έπεσε σε αναταράξεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μέλη του πληρώματος.

Το Airbus αναχώρησε από την Κέρκυρα στις 12:44 και είκοσι λεπτά αργότερα έπεσε σε αναταράξεις, με αποτέλεσμα να αλλάξει προορισμό και να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Ρώμης.

Οι αναταράξεις έπληξαν το αεροσκάφος την ώρα που δύο μέλη του πληρώματος ετοιμάζονταν να σερβίρουν φαγητό στους επιβάτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Οι τραυματίες αεροσυνοδοί έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στην ιταλική πρωτεύουσα, ενώ η αεροπορική εταιρεία με άλλο αεροσκάφος παρέλαβε τους επιβάτες από το αεροδρόμιο της Ρώμης.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και του πληρώματός μας είναι η κορυφαία προτεραιότητα της easyJet και οι πιλότοι μας είναι εκπαιδευμένοι, ώστε να διαχειρίζονται τις αναταράξεις», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η ιταλική εθνική υπηρεσία για την ασφάλεια των πτήσεων έχει ξεκινήσει έρευνα, για να εξακριβώσει τα τεκταινόμενα στην πτήση. «Δεδομένου του τύπου και της σοβαρότητας των τραυματισμών που αναφέρθηκαν από το περιστατικό, έχουμε ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα».