Συγκλονισμένη η κοινωνία των Χανίων, ετοιμάζεται να απευθύνει, αύριο Δευτέρα (18/8) το ύστατο χαίρε» στα τρία παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, τη στιγμή που η 22χρονη Μαρία συνεχίζει να δίνει τη δική της μάχη στην εντατική.

Η Κρήτη πενθεί βαθιά, καθώς τα Χανιά είναι βυθισμένα στη θλίψη. Η γη της Κρήτης θα φιλοξενήσει τον Νίκο, τον Θοδωρή και τον Αλέξανδρο, που έφυγαν τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή μετά το τρομακτικό δυστύχημα. Το τραγικό αυτό συμβάν έχει συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Με θλίψη και πόνο, οι κάτοικοι των Χανίων θα αποχαιρετήσουν τη Δευτέρα τον 19χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, Νίκο Τζαγκαράκη, στις 6:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών.

Η εξόδιος ακολουθία για τον 20χρονο Θοδωρή Τζανίδη θα τελεστεί στις 11:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Μιχάλη Αρχαγγέλου στις Μουρνιές.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από ποιον ναό θα γίνει ο αποχαιρετισμός του 15χρονου Αλέξανδρου Συμιανάκη.

Την ίδια στιγμή, η 22χρονη Μαρία, η οποία επέβαινε μαζί με τους τρεις νέους στο μοιραίο όχημα, συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου Χανίων. Παραμένει διασωληνωμένη με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και οι γιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή της είναι “σταθερά κρίσιμη”.

Όπως έχει αναφερθεί στο Cretalive, τα δύο από τα αγόρια έχασαν τη ζωή τους ακαριαία λόγω της σφοδρής σύγκρουσης του αυτοκινήτου τους με ένα μίνι βαν, ενώ ο τρίτος νεαρός κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο Χανίων, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, οι νεαροί εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του οχήματος. Στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, η πυροσβεστική και η τροχαία, που ανέλαβαν τον απεγκλωβισμό των επιβατών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τον καθαρισμό του οδοστρώματος.