Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής μπροστά από την Παναγιά Γαΐου στους Παξούς, όταν ένα μεγάλο επιβατηγό ιστιοφόρο σκάφος με 48 επιβάτες προσάραξε σε αβαθές σημείο του λιμανιού, με αποτέλεσμα να φράξει την νότια είσοδό του.

Δεν υπήρξε τραυματισμός ή κίνδυνος για επιβάτη ή μέλος πληρώματος, ωστόσο, έχει προκληθεί “κυκλοφοριακό κομφούζιο” μπροστά από το άγαλμα της Παναγίας.

Στο σημείο έχει μεταβεί σκάφος του λιμενικού αλλά και δύτης που εξετάζει αν έχει προκληθεί ζημιά στο ιστιοφόρο. Η νότια είσοδος του Γαΐου είναι γνωστή για τα αβαθή της και στους ναυτικούς χάρτες φαίνεται ότι δεν μπορούν να περάσουν μεγάλα σκάφη με βύθισμα, παρά μόνο ταχύπλοα και μικρότερα ημερόπλοια χωρίς βύθισμα καρίνας.

Εκτιμήσεις παραγόντων των Παξών κάνουν λόγο για κίνδυνο να μείνει η έξοδος αποκλεισμένη ακόμα και για αρκετά 24ωρα, καθώς αν δεν ευνοήσει ο καιρός για άνοδο της στάθμης της θάλασσας ώστε να ξεκολλήσει, τότε θα πρέπει να στηθεί μεγάλη επιχείρηση με πλωτό γερανοφόρο ώστε να απομακρύνει το ιστιοφόρο. Για τους λόγους που το πλοίο προσάραξε, το Λιμεναρχείο Παξών διεξάγει προανάκριση ενώ οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στην ξηρά με φουσκωτά σκάφη.