Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με πέντε τραυματίες σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (10/9), στην Σπάρτη (παράκαμψη Σπάρτης) στο ύψος του οικισμού Ζαγάνα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο τροχαίο, τα αίτια του οποίου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, ενεπλάκησαν δύο οχήματα, στο ένα εκ των οποίων επέβαινε ο πρώην νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας.

Μετωπική σύγκρουση

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν μετωπική με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του Κ. Φούρκα να καρφωθεί στην δεξιά προστατευτική μπάρα του δρόμου και το έτερο όχημα να καταλήξει εκτός δρόμου σε παρακείμενο χωράφι.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε και προσέτρεξε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ισχυρές δυνάμεις, ενώ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και της τροχαίας Σπάρτης, η οποία φρόντισε για τον πλήρη αποκλεισμό του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου» η κατάσταση της υγείας του πρώην νομάρχη δεν κρίνεται σοβαρή.

Υποβάλλεται σε κάθε απαραίτητο ιατρικό και απεικονιστικό έλεγχο στο Νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς φέρει τραύμα στο κεφάλι και μώλωπες.

Ωστόσο, σε σοβαρή κατάσταση μετά το ατύχημα βρίσκεται ένα 19χρονο κορίτσι, το οποίο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφού διαπιστώθηκε να έχει υποστεί ρήξη σπλήνας.

Στα δύο οχήματα επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν άμεσα στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης με 4 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.