Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος 48χρονου στον Πύργο που πέθανε μετά το τσίμπημα καφέ αράχνης. Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν το κατάφεραν, καθώς όπως τονίζουν δεν υπάρχει αντίδοτο.

Η τοπική κοινωνία έχει βυθιστεί στο πένθος, ενώ οι δικοί του άνθρωποι αδυνατούν να πιστέψουν ότι το τσίμπημα μιας αράχνης ήταν αυτό που κατάφερε να στερήσει τη ζωή στον 48χρονο.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι του Πύργου και των γύρω περιοχών είναι ανήσυχοι, καθώς φοβούνται μην δεχτεί και κάποιο άλλο άτομο παρόμοιο τσίμπημα.

Ο 48χρονος δεν διέμενε στον Πύργο, αλλά είχε πάει εκεί, ώστε να κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Αράχνη

Το χρονικό της τραγωδίας

Την Τρίτη 6/8 ο άνδρας έχοντας αφόρητους πόνους στο πόδι επισκέφτηκε ιδιώτη ορθοπεδικό και αυτός τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι οι πόνοι του 48χρονου δεν οφείλονταν σε κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα, αλλά στο ότι είχε δεχτεί τσίμπημα καφέ αράχνης.

Η κατάσταση του άνδρα άρχισε να επιδεινώνεται και μετά από λίγες μόνο ώρες βρέθηκε στη ΜΕΘ να δίνει τη δική του μάχη.

Ο 48χρονος ήταν διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου», όμως χθες Πέμπτη 8/8 τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Νοσοκομείο

«Δεν υπάρχει αντίδοτο», λένε οι γιατροί

Όπως τόνισε η διευθύντρια της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, οι γιατροί κινητοποιήθηκαν άμεσα, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν τον 48χρονο, καθώς δεν υπάρχει αντίδοτο στο τσίμπημα της καφέ αράχνης.

Μιλώντας στο Star τόνισε: «Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε. Δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς, αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ…»

«Από τις περιγραφές καταλάβαμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης, για το οποίο, βεβαίως, δεν υπάρχει αντίδοτο. Γενικά, η εξέλιξη του τσιμπήματος είναι ραγδαία, ενώ στην αρχή δεν φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό. Δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής. Ήμασταν πάρα πολύ συγκλονισμένοι», υποστήριξε η διευθύντρια της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου κλείνοντας.