Με ανεβασμένες θερμοκρασίες ιδιαίτερα στην κεντρική και νότια Ελλάδα θα κυλήσει η νέα εβδομάδα, ενώ δεν θα λείψει και η αστάθεια τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε 15 περιοχές της Ελλάδας σήμερα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Σήμερα, Δευτέρα, ενώ η ημέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν συννεφιές στον ηπειρωτικό κορμό και προς το βορειοδυτικό Αιγαίο. Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. «Μεγάλη προσοχή στους κεραυνούς, όχι μόνο για τις πυρκαγιές, αλλά και για τους λουόμενους στη θάλασσα», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος εξήγησε πως οι βροχές αυτές οφείλονται στην έντονη θερμοκρασιακή διαφορά καθ’ ύψος. «Αυτά τα φαινόμενα ξεκινούν κοντά στο μεσημέρι, εκεί που έχουμε και τις πιο υψηλές θερμοκρασιακές τιμές».

Ειδικά για την Αττική, ο κ. Μαρουσάκης τόνισε ότι προς το απόγευμα θα αναπτυχούν συννεφιές αστάθειας. «Δεν αποκλείεται σήμερα, ιδιαίτερα στα πιο βόρεια τμήματα του νομού Αττικής να συναντήσουμε κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες», σημείωσε.

Ως προς την εξέλιξη, αναμένεται ανάλογο σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες. Η αστάθεια αναμένεται μέχρι και την Παρασκευή. Τότε αναμένεται να ενισχυθούν οι βοριάδες με αποτέλεσμα να αυξηθεί και πάλι ο κίνδυνος πυρκαγιάς.