Καλύτερη εικόνα έχει η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά μέσα σε δύο ώρες ελέγχθηκε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 4 ομάδες δασοκομάντος και 25 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι συνολικά έχουν εκδοθεί τρία μηνύματα του 112. Συγκεκριμένα: Στις 11:25 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Λίγο αργότερα, στις 11:34, εκδόθηκε νέο 112, προκειμένου όσοι βρίσκονταν στο Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, ενώ στις 12:00 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις παραμένουν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στον Πισσώνα Ευβοίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να είναι σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις εντός του καμένου.

Στο σημείο επιχειρούν 200 πυροσβέστες με 9 ομάδες δασοκομάντος, 52 οχήματα και 18 εναέρια (11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα). Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.