Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεων έως 6-7 μποφόρ αναμένονται στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας σήμερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σε χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες ριπές του ανέμου που αναμένονται σήμερα κατά τις απογευματινές ώρες, οι οποίες προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 60-70 χλμ/ώρα και κατά τόπους τα 80-90 χλμ/ώρα σε περιοχές της νότιας Εύβοιας, των Κυκλάδων και της νότιας Κρήτης.

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών αναμένονται το πρωί στο νότιο τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας και στην ανατολική Θεσσαλία και το μεσημέρι στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και τοπικά στα δυτικά τους 37 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 με 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.