Αν και η ζέστη επανήλθε από σήμερα, μέχρι και την Κυριακή δεν αναμένεται καύσωνας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος, μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες για την εποχή και μάλιστα την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι οριακά χαμηλότερες.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Ακολουθούν οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας έως και την Κυριακή 4 Αυγούστου. Προφανώς και αυτές οι θερμοκρασίες αναφέρονται στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της εκάστοτε περιφέρειας.

Συμπερασματικά :

Μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες για την εποχή και μάλιστα την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι οριακά χαμηλότερες για την εποχή.

– Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία κυρίως το προσεχές Σαββατοκύριακο. Οι θερμοκρασίες δεν θα είναι ακραίες και προφανώς δεν θα λάβει έως και την Κυριακή κάποιο κύμα καύσωνα.

 Το Σαββατοκύριακο, θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν επίπεδα καύσωνα, θα σημειωθούν τοπικά μόνο σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας (Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική/Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος).

– Στην Αττική, μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο, δεν φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα μπορέσει να ξεπεράσει εύκολα τους 38°C. Άρα, ναι, θα επικρατήσει ζέστη στο νομό, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο για την εποχή.

– Οι θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου είναι αποτυπωμένες κατά προσέγγιση και ενδεικτικές διότι έχουμε μπροστά μας αρκετές ημέρες μέχρι τότε και επομένως υπάρχει μικρή πιθανότητα να υπάρξουν ορισμένες μικροαλλαγές».

Ακολουθούν οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας έως και την Κυριακή 4 Αυγούστου. Προφανώς…

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Monday, July 29, 2024