Παρά την έκταση που πήρε το θέμα με τη γεμάτη από κατασκηνωτές παραλία Θαψά στην Εύβοια, αλλά και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, ακόμα και σήμερα λουόμενοι στήνουν σκηνές στην παραλία.

«Είμαστε σε μία ελεγχόμενη κατάσταση, σε σχέση με τις εικόνες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά υπάρχουν ακόμα παραβάσεις. Οι παραλίες πρέπει να είναι για όλους αλλά να μην υπάρχει παραβατικότητα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αργύρης Πάφρας στο Αction24.

Από τον Μάιο φέτος η παραλία εντάχθηκε στον κατάλογο προστατευόμενων παραλιών του Natura και ισχύουν οι περιορισμοί για τις απάτητες παραλίες. Οι περιορισμοί που ισχύουν με τη νέα νομοθεσία στην παραλία είναι – εκτός από τις σκηνές – και η απαγόρευση ομπρελών και ξαπλωστρών και η αστυνομία έχει τον έλεγχο.

«Όταν έχουμε καταγγελίες και η εικόνα στην παραλία δεν είναι καλή, λέμε ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος και να επιβάλλονται πρόστιμα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κύμης.

«Ο νόμος είναι σαφής, απαγορεύεται η σκηνή. Όμως το να βάλεις μια ομπρέλα δεν απαγορεύεται. Το να έχει κάποιος μια κατασκήνωση για μέρες απαγορεύεται» τόνισε ο ίδιος.