Ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων ώστε να προωθηθεί άμεσα το αίτημα για την αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών θερμοκηπίων της Κουντούρας για τις καταστροφές που υπέστησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση της Δευτέρας, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα Χανιά, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Απόστολου Βουλγαράκη.

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη συνολικά οι ζημιές στις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων υπερβαίνουν τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα το ύψος της ζημιάς στην φυτική παραγωγή.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην σύνταξη υπομνήματος το όποιο θα παραδώσουν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, που θα βρίσκεται το Σάββατο στα Χανιά.

Παράλληλα, ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.
Όπως διαφάνηκε πάντως από τη σύσκεψη, ενώ υπάρχει αισιοδοξία σχετικά με την αποζημίωση των καταστροφών στο φυτικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ, είναι αβέβαιο το πότε και σε τι ύψος θα αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ, οι καταστροφές που υπέστησαν οι θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για αποζημίωση των πληγέντων ζήτησε σήμερα και ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης.