Τραγικό θάνατο βρήκε ένας εικοσιτριάχρονος στην Αμάρυνθο της Εύβοιας, ο οποίος πέθανε από θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο των γονιών του, το οποίο, μάλιστα, ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι τους.

Το νεαρό αγόρι με αναπηρία περνούσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, όμως την Κυριακή και ενώ η θερμοκρασία ήταν πάρα πολύ υψηλή, παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον τρεις ώρες, χωρίς να γίνει αντιληπτό εγκαίρως από τους γονείς του και έχασε τη ζωή του.

Γείτονες αναφέρουν στο «MEGA» ότι στον νεαρό άρεσε να περνά χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο. Οι γονείς του πάντοτε είχαν τα παράθυρα ανοιχτά, ενώ πολλές φορές του έφερναν νερό και φαγητό.

«Δεν τον άφησαν, το παιδί δεν έβγαινε από το αυτοκίνητο. Όλο τον χειμώνα οι άνθρωποι ξενυχτούσαν, γιατί το παιδί έμενε μέσα – δεν έβγαινε και το φύλαγαν όλη νύχτα, γιατί δεν έβγαινε», λέει μια γειτόνισσα.

«Καθόταν το παιδάκι στο αυτοκίνητο ώρες… Το έχω δει με τα μάτια μου και λογικά θα το έχουν δει και πολλοί άλλοι στη γειτονιά, εκεί χειμώνα-καλοκαίρι, πολλές φορές», λέει άλλος γείτονας.

Ο θερμόπληκτος μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Άτομο με ειδικές ανάγκες 23 ετών, με θερμοπληξία, χωρίς συνείδηση στα επείγοντα, διασωληνώθηκε, μεταφέρθηκε στην παθολογική κλινική, έγιναν τεράστιες προσπάθειες από τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να το επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς το βράδυ κατέληξε», είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δίωξη για κακούργημα στους γονείς του

Λίγη ώρα αργότερα οι γονείς συνελήφθησαν και το μεσημέρι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Χαλκίδας, όπου ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για κακούργημα.

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί.

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να αναδείξει την ακριβή αιτία θανάτου του 23χρονου.