Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου στα αδειοδοτημένα υδάτινα πεδία του λιμένα Σκοπέλου, καθώς τόσο η συγκεκριμένη περιοχή όσο και η Αλόννησος με τη Σκύρο υποδέχτηκαν τα πρώτα υδροπλάνα.

Σύμφωνα με το istigmes.com, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια για αεροπορική σύνδεση μεταξύ Αθήνας – Σκοπέλου, Αλόννησου και Σκύρου.

Ρεπόρτερ της ΕΡΤ βρέθηκε μέσα στο υδροπλάνο που έκανε την «παρθενική» του πτήση, αναφέροντας ότι είναι προπομπός για να ξεκινήσουν και οι εμπορικές, ώστε να μη χαθεί ακόμη ένα καλοκαίρι για τα υδροπλάνα.

Υδροπλανα στη Σκόπελο.Σήμερα είχαμε την πρώτη δοκιμαστική πτήση στα αδειοδοτημενα υδατινα πεδία του λιμενα Σκοπέλου. Τα δρομολόγια αναμένονται σύντομα.Αθήνα, Σκοπελος, Αλόννησος, Σκύρος,Αθήνα.

Posted by Angelos Xintaris on Thursday, July 11, 2024

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει 8 επιβάτες, ενώ η εταιρεία έχει στη διάθεσή της και ένα μεγαλύτερο αμφίβιο αεροπλάνο, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει 19 άτομα.

«Οι πρώτες πτήσεις θα είναι προγραμματισμένες ή περιηγητικές στα νησιά», ανέφερε ο δημοσιογράφος, περιγράφοντας την εμπειρία που βίωσε.