Χώρες του τρίτου κόσμου θυμίζουν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην παραλία του Μπάλου στα Χανιά, με το υπουργείο να παίρνει τελικά απόφαση να δρομολογήσει την κατασκευή πλωτής εξέδρας, για να διευκολύνει τη μαζική αποβίβαση τουριστών.

Η πλωτή εξέδρα θα χρησιμοποιηθεί για την πρόσδεση σκαφών στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης πλοίων αναψυχής και τουριστικών ημερόπλοιων. Όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της τουριστικής περιόδου και οι τουρίστες έρχονται αντιμέτωποι με κωμικοτραγικές καταστάσεις, όπως αυτές που απεικονίζονται στις φωτογραφίες.

Η ιστοσελίδα zarpanews.gr φιλοξενεί μαρτυρία αναγνώστριας, η οποία λέει τα εξής: «Θέλω να αναφέρω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800-900 επιβατών στον Μπάλο. Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό, για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν».

«Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά σαρανταριά άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι», τονίζει.

Έτοιμη η πλωτή εξέδρα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί η πλωτή εξέδρα στην οποία θα αποβιβάζουν τα ημερόπλοια στον Μπάλο.

Μετά την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με την οποία ακύρωσε προηγούμενη δική του απόφαση, επαναφέροντας την έγκριση για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στον Μπάλο, η εξέδρα που ήδη υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια είναι έτοιμη για να μεταφερθεί και τοποθετηθεί σε κατάλληλο σημείο.

Η αδειοδοτημένη πλωτή εξέδρα, που τώρα είναι στο λιμάνι της Κισάμου, εντός του Σαββατοκύριακου θα μεταφερθεί στον Μπάλο από την «Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιρειών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες», στο όνομα της οποίας δόθηκε η έγκριση προκειμένου – όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Cretan Daily Cruises – από την ερχόμενη Δευτέρα, 15/7, να γίνεται κανονικά και με ασφάλεια η αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.