Σε όποια γενιά και αν ανήκεις, το παγωτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόλαυση του καλοκαιριού, συνδεδεμένη με τη χαλάρωση και τη χαρά. Πρόκειται για μία αγάπη που κρατάει χρόνια και πάει πολύ πίσω στον χρόνο.

Πριν από μερικές δεκαετίες, η αγαπημένη καλοκαιρινή ανάμνηση πολλών ήταν ο ήχος του παγωτατζή που περνούσε από τη γειτονιά με το τρίκυκλό του. Ακόμα κι αν δεν το έζησες, σίγουρα το έχεις δει σε ταινίες ή έχεις ακούσει ιστορίες.

εσωτερικό καταστήματος Δωδώνη Φισκάρδο 

Βανίλια, σοκολάτα, καϊμάκι, φράουλα… οι επιλογές είναι αμέτρητες και ο καθένας από εμάς έχει την αγαπημένη του. Φυσικά, οι γεύσεις ανανεώνονται συνεχώς, το ίδιο και οι προτιμήσεις και τότε η επιλογή μπορεί να γίνει λιγάκι δύσκολη. Ευτυχώς, η γλυκιά υπάλληλος συμμερίζεται τη δυσκολία σου και σου προσφέρει το ένα δωρεάν δείγμα μετά το άλλο, μέχρι να καταλήξεις.

Δωδώνη Βούλα 

Τα πρώτα καταστήματα παγωτού ήταν συχνά τα παντοπωλεία της γειτονιάς, που είχαν λίγο από όλα. Το 1968, στην πλατεία Κυψέλης, άνοιξε το πρώτο παγωτοπωλείο, το οποίο έμελλε να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη αλυσίδα παγωτού στην Ελλάδα. Για όσους δεν το έχουν προλάβει, ίσως να το έχουν προσέξει σε κάποια ελληνική ταινία.

Το πρώτο παγωτοπωλείο στην Κυψέλη

Από τότε μέχρι σήμερα, η Δωδώνη μεγάλωσε και μαζί της μεγαλώσαμε και εμείς. Με τα χρόνια, τα καταστήματα Δωδώνη αυξήθηκαν, όπως και οι γεύσεις και οι επιλογές. Πλέον μπαίνοντας σε ένα κατάστημα Δωδώνη μπορείς να γευτείς 47 διαφορετικές γεύσεις παγωτού και, αν προσθέσεις και τις διαφορετικές επιλογές από σιρόπια, χωνάκια και toppings, τότε έχεις μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία για κάθε καλοκαιρινή μέρα.

Δωδώνη Παροικιά Πάρου

Πλέον, έχουν περάσει 56 χρόνια από το πρώτο κατάστημα Δωδώνη και όμως κάθε φορά που μπαίνεις σε ένα κατάστημα είσαι έτοιμος για μία μοναδική εμπειρία, που σου φέρνει, από τη μία, όμορφες αναμνήσεις και, από την άλλη, σε γεμίζει με νέες.

Είτε πας μόνος είτε με παρέα είτε δοκιμάζεις κάτι νέο ή παραγγέλνεις ξανά την κλασική σου γεύση, κάθε επίσκεψη καταφέρνει να συνδυάζει το παλιό με το μοντέρνο, το κλασικό με το παραδοσιακό και να σε γεμίζει χαρά και απόλαυση.

Η Δωδώνη καταφέρνει να παγώνει τον χρόνο, προσφέροντας κάθε φορά την ίδια απόλαυση με την πρώτη κουταλιά. Κάθε γεύση είναι μια γλυκιά αναδρομή στο παρελθόν, γεμίζοντας την καρδιά μας με ευχάριστες αναμνήσεις και χαμόγελα.

Κατάστημα Δωδώνη στη Σαρωνίδα

Πλέον δεν μετράμε τα παγωτά του καλοκαιριού, γιατί τρώμε όλο τον χρόνο. Μιας και οι επιλογές είναι πολλές και είναι μύθος το ότι θα κρυώσεις, αν φας παγωτό τον χειμώνα…

Τώρα το μόνο που θέλεις είναι ένα γευστικό και δροσιστικό παγωτό, σωστά; Ανακάλυψε όλες τις γεύσεις παγωτών Δωδώνη και νιώσε την ίδια απόλαυση με την πρώτη κουταλιά.