Αμετάβλητο θα παραμείνει και σήμερα Κυριακή (23/6), το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Η ζέστη θα είναι έντονη, κυρίως στις πεδινές και ηπειρωτικές περιοχές ενώ η θερμοκρασία τοπικά θα φλερτάρει με τους 40 βαθμούς Κελσίου

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, και στα ορεινά της Ηπείρου ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς και κατά τόπους τους 38 με 39 και στα δυτικά τους 40 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με τον Χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.