Ουρές πολλών χιλιομέτρων σχηματίζονται σχεδόν καθημερινά μέχρι και σήμερα, αρχής γενομένης από την περασμένη Παρασκευή, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο από χιλιάδες Τούρκους, που ήθελαν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα μέσω του τελωνείου των Κήπων.

Σύμφωνα με το gnomionline.gr, οι Τούρκοι περιμένουν για ώρες υπομονετικά στα σύνορα προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας, για να περάσουν τις διακοπές τους, λόγω της αργίας του Κουρμπάν Μπαϊράμ (15-19 Ιουνίου).

Στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων και Υψάλλων, από τις καθυστερήσεις στους σταθμούς ελέγχων, είχε σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων και όσοι επιχειρούσαν να έρθουν στην Ελλάδα ήταν αναγκασμένοι να αναμένουν, σε κατάσταση ακινησίας, για ώρες. Και όλα αυτά σε δύσκολες συνθήκες λόγω της αφόρητης ζέστης.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το Σάββατο, 15 Ιουνίου, πέρασαν στη χώρα μας μέσω Κήπων περί τους 10.000 Τούρκους πολίτες με ΙΧ και 50 λεωφορεία. Μέχρι αργά το απόγευμα, οι ουρές των οχημάτων ξεπερνούσαν τα πέντε χιλιόμετρα και ο χρόνος αναμονής, για να περάσουν τα σύνορα οδηγοί και επιβάτες, ξεπερνούσε τις πέντε ώρες. Ανάλογη ήταν η εικόνα και την Κυριακή, ενώ και χθες, Δευτέρα, δεν διέφερε πολύ.