Τρόμο προκάλεσε σε πολίτες στο Βόλο ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος περιφερόταν στους δρόμους της πόλης λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι και περιέλουζε με ακουαφόρτε κάδους και παγκάκια, δηλαδή με υδροχλωρικό οξύ. Ένα οξύ το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα σε όποιον έρθει σε άμεση επαφή με το υγρό.

Όπως αναφέρει ο taxydromos.gr, άνδρας έγινε αντιληπτός από πολίτες να κινείται στο πάρκο Ρήγα Φεραίου και έλουζε ότι έβρισκε μπροστά του. Υποψίες κίνησε το μπουκάλι το οποίο κρατούσε στα χέρια του, το οποίο είναι χαρακτηριστικό.

Μόλις αντιλήφθηκαν τι κάνει ο άντρας ενημέρωσαν τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Πράττο, που εκείνη την ώρα προσερχόταν στο δημαρχείο Βόλου για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και υπήρξε κινητοποίηση.

Άμεσα ο κ. Πράττος κάλεσε την υπηρεσία καθαριότητας να ελέγξει και να αδειάσει τους κάδους και να φροντίσει για τα παγκάκια στα οποία υπήρχε διαβρωτικό υγρό. Ειδοποιήθηκε και η δημοτική αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τον άντρα που κυκλοφορούσε με το μπουκάλι στο χέρι, με κίνδυνο να βλάψει κάποιον περαστικό ή και να τραυματιστεί ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε περίπτωση ανάμειξης του υδροχλωρικού οξέος με άλλα καθαριστικά όπως η χλωρίνη. Στην περίπτωση αυτή παράγεται τοξικό αέριο χλώριο που μπορεί να δηλητηριάσει και να προκαλέσει ακόμη και θάνατο.