«Συνεχίζεται ακριβώς από εκεί που το άφησε πέρυσι. Οι σερβιτόροι κολυμπάνε μέχρι τον λαιμό για να σερβίρουν “συνανθρώπους” τους, που κάνουν χρήση των πλωτών ξαπλωστρών», ανέφερε, μιλώντας στο Mega, ο Γιώργος Χότζογλου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό, σχετικά με την επιχείρηση στη Ρόδο, που για δεύτερη φορά φέτος είχε βάλει ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον έλεγχο κλιμακίου στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου, που διενεργήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην παραλία Αγία Μαρίνα, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισής τους.

Άμεση σφράγιση του beach bar αποφάσισε ο δήμος

Όπως προκύπτει, βάσει του εγγράφου του δήμου, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αποφασίστηκε η άμεση σφράγιση του beach bar, που έστησε και φέτος ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα στην Αγία Μαρίνα της Ρόδου. Σύμφωνα με την απόφαση, το κατάστημα θα κλείσει στις 20 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Στο έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια αναφέρεται, επίσης, πως την ημέρα σφράγισης του καταστήματος (20 Ιουνίου) ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να βρίσκεται στο κατάστημα, προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Σε διαφορετική περίπτωση, η σφράγιση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του.

Χατζηδάκης: Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες, το εννοούμε!

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες, το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντί τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast, που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».

Βροχή καταγγελιών στο myCoast

Οι καταγγελίες για παραβιάσεις και καταπατήσεις σε παραλίες σε όλη τη χώρα, στην ειδική εφαρμογή myCoast, αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει δεχτεί μέχρι σήμερα πάνω από 1.900 καταγγελίες, με τον μεγαλύτερο αριθμό να αφορά τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τη Xαλκιδική, όπου ξεκίνησε πρόσφατα και η επέλαση των ανιχνευτικών drones.