Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας να παραπέμψει στο πειθαρχικό την εντυπωσιακή δικηγόρο, Μαίρη Καρλή, εξαιτίας των νομικών συμβουλών που δίνει μέσω του λογαριασμού της στο TikTok.

Πιο συγκεκριμένα μετά από συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου, τέθηκε ζήτημα ότι η νεαρή δικηγόρος έχει αναρτήσει βίντεο από την αίθουσα των δικηγόρων στο δικαστικό μέγαρο, με την ίδια να το διαψεύδει.

Στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε η δικηγόρος και το δημοσιεύει η Espresso αναφέρει:

«(…) Μου αποδίδετε τη μομφή της παροχής δωρεάν νομικών συμβουλών και της κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων αυτοπροβολής – διαφήμισης, όταν η προσωπική μου σελίδα στο TikTok δεν διαθέτει τα στοιχεία του δικηγορικού μου γραφείου, οι αναρτήσεις μου λαμβάνουν χώρα με το ψευδώνυμο «maira», και το περιεχόμενο των βίντεο που αναρτώ είναι αμιγώς ενημερωτικό και δημοσιογραφικό, με σχολιασμό θεμάτων της επικαιρότητας, όπως: “Σχολιασμός του χθεσινού επεισοδίου «Η Γη της Ελιάς…», η αλήθεια γύρω από τις δύο χειρόγραφες διαθήκες στην ελληνική σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Υπόθεση Τράπερ Ricta», «Η σύλληψη του παιδόφιλου με συνεργασία Κοψιάλη και Ελληνικής Αστυνομίας», «Υπόθεση YouTuber Hayate», «Σύλληψη για αναμετάδοση πράξεων κακοποίησης ΑμεΑ», «Υπόθεση δολοφονίας του γνωστού επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά», «Υπόθεση παλαιοχριστιανών», «Σχολιασμός του στίχου του ηθοποιού Πάνου Βλάχου ‘Μέσα σε έναν σάκο βάλτε Αδωνι και Πορτοσάλτε» κ.ο.κ».

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι σε κανένα από τα περίπου 50 βίντεο που έχει αναρτήσει από τον Νοέμβριο του 2023 δεν παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές.

«Σε κανένα βίντεό μου αναρτημένο στο TikTok, επαναλαμβάνω, δεν παρέχω δωρεάν νομικές συμβουλές, δεδομένου ότι σε κάποια από αυτά (πέραν των λοιπών που απλώς σε θέματα επικαιρότητας εκφράζω την προσωπική μου άποψη) γίνεται από πλευράς μου απλώς παράθεση του περιεχομένου της νομικής διάταξης, σχολιάζοντας συγχρόνως δημοφιλείς σειρές. Δεν υφίστανται πραγματικά περιστατικά με υπόδειξη – καθοδήγηση από μέρους μου περί διενέργειας συγκεκριμένων διαδικαστικών ενεργειών και, σε κάθε περίπτωση, αναφέρω «τι μπορεί να γίνει», πράγμα που δεν παραπέμπει σε σχέση δικηγόρου και εντολέα, καθόσον ο δικηγόρος σε υφιστάμενη πελατειακή σχέση (δικηγόρου – εντολέα) δεν ομιλεί υποθετικά «για το τι μπορεί να γίνει σε μια υποθετική περίπτωση». Τουναντίον, με βάση τα πραγματικά περιστατικά τής εκάστοτε υπόθεσης, διενεργεί συγκεκριμένες διαδικαστικές πράξεις. Από την άλλη, από μηνός Νοεμβρίου 2023 έχω παρασταθεί σε υποθέσεις, με έκδοση και πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου, πράγμα που επίσης καταδεικνύει ότι ουδεμία νομική συμβουλή – ενέργεια παρέχω δωρεάν» αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαίρη Καρλή.