Πόρτα καταπλάκωσε 9χρονο μαθητή σε δημοτικό σχολείο στην Κηφισιά, προκαλώντας σοκ στους γονείς, οι οποίοι προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στον δήμο αύριο, Τετάρτη.

Ο μαθητής νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης, ενώ για το ατύχημα συνελήφθησαν τρία άτομα: ο εργολάβος και δύο εργάτες.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς, το κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο είναι παλιό, με κακοτεχνίες και πολλά προβλήματα.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο «φως της δημοσιότητας» η ΕΡΤ, μέσα από σχολική αίθουσα του δημοτικού, τον περασμένο Φεβρουάριο, φαίνεται η ψευδοροφή έτοιμη να πέσει.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι ο εννιάχρονος μαθητής είναι ελαφρά τραυματισμένος. Υποβλήθηκε στις απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις, καθώς διαμαρτυρόταν ότι υπήρχε κάποιος πόνος στη μέση του. Ωστόσο, οι εξετάσεις του βγήκαν αρκετά καλές και θα υποβληθεί και σε νέες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η στιγμή της μεταφοράς του στο νοσοκομείο

«Δολοφονικό να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη» – Οργή από τους γονείς

«Εγκατέστησαν την καινούρια πόρτα και έπεσε την ώρα που σχολούσαν τα παιδιά.  Είτε δεν έγινε σωστή τοποθέτηση είτε δεν έγινε σωστή μελέτη, είναι δολοφονικό να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη», τονίζει πατέρας μαθητή του 3ου δημοτικού σχολείου της Κηφισιάς.

«Δεν ξέρουμε τεχνικά τι έχει γίνει, αλλά αυτός που αναλαμβάνει τεχνικά το έργο θα έπρεπε να είναι 100% βέβαιος ότι μπορεί να το κάνει. Αν χτύπαγε ένα παιδί στο κεφάλι, τι θα έκανε ο γονιός; Αυτός που αναλαμβάνει να τοποθετήσει μια πόρτα τόσων κιλών, θα πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη», επισημαίνει.

«Τραγικό να γίνονται εργασίες στο σχολείο σε ώρες διδασκαλίας»

«Ενημερώθηκα μετά τη λήξη. Τραγικό να γίνονται εργασίες στο σχολείο σε ώρες διδασκαλίας. Μπορούσε να γίνει κάποιο Σάββατο. Και φαίνεται ότι το έργο έχει παραδοθεί πολύ πρόχειρα», είπε μητέρα μαθητή.

«Το πρωί που ήρθαμε δεν υπήρχε η καινούρια πόρτα. Η διεύθυνση του σχολείου μας ενημέρωσε ότι είχε ολοκληρωθεί το έργο», καταλήγει.

Όπως έγινε γνωστό από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για αύριο το πρωί προγραμματίστηκε διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο της Κηφισιάς.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

Ανακοίνωση για το ατύχημα με την καγκελόπορτα εξέδωσε ο δήμος Κηφισιάς.

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται:

«Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».