Ιδιαίτερα φορτισμένο ήταν το κλίμα στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, οι οποίοι τόνισαν ότι η απόφαση του δικαστηρίου επέβαλε «ποινές χάδι» και πως «δεν τιμωρήθηκαν οι ένοχοι».

Τα πρόσωπά τους σκοτεινιασμένα, προβληματισμένα και η οργή ξεχειλίζει.

«Δεν υπάρχει ελληνικό κράτος. Μας θεωρούν όλους σκουπίδια. Αυτός ο συναισθηματικός βιασμός μας δίνει τη δύναμη να τους πολεμάμε», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια μια γυναίκα που έχασε τον αδερφό της στη φωτιά.

Επίσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ένας εκ των συγγενών των θυμάτων εξήγησε: «Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, για να καταλάβετε και να καταλάβουν όλοι τη λέξη “ντροπή”. Πάνε πάλι να παραπλανήσουν τον κόσμο για τον νέο ποινικό κώδικα, όπως καταλάβατε αυτό είναι ένα παραμύθι. Έτσι όπως έγινε η απόφαση, παρακαλώ για την παραγραφή, προκειμένου να το πάρουν στην πλάτη τους».

Σημειώνεται πως το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη στους 6 καταδικασθέντες. Ωστόσο, όρισε ότι εκτιτέα είναι τα πέντε έτη και ότι οι ποινές μετατρέπονται σε χρηματικές, προς 10 ευρώ ημερησίως, με τους καταδικασθέντες να καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ.