«Κόπηκε η καρδιά μου στα δύο… Δεν ξέρω πότε θα συνέλθω», είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, θρηνώντας για τον θάνατο του πατέρα του, που επήλθε σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος- τον αντιμετώπισαν οι γιατροί στο νοσοκομείο «Αττικόν».
«Δεν ξέρω πού βρίσκομαι. Δεν ξέρω πού είμαι, σε ποια πόλη. Είμαι θολωμένος. Δεν έχω δύναμη να μιλήσω, δεν έχω δύναμη να περπατήσω», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Καλλιάνου στην εκπομπή «Live News».
Όπως είπε, ποτέ του δεν είχε βιώσει τόσο μεγάλο πόνο, καθώς νιώθει πως «η καρδιά του έχει σπάσει στα δύο».
«Δεν μπορείς να αφήσεις τα πάντα, να πεθάνεις κι εσύ. Η ζωή θα συνεχιστεί, αλλά ο πόνος θα μείνει», είπε.
«Το σύστημα υγείας ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον πατέρα μου σε κάποια ΜΕΘ. Μπαίνεις στην πλατφόρμα και αυτομάτως σε βάζουν σε κάποια ΜΕΘ. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο κ. Κακίσης δεν έβαζε τον πατέρα μου στην πλατφόρμα. Εκτιμούσε ότι ήταν πολύ καλά, ότι ήταν άψογες οι εξετάσεις του».
Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως ο αδερφός του, γιατρός στο επάγγελμα, «είχε πέσει στα πόδια του κ. Κακίση και του έλεγε ότι δεν θα αντέξει, αν δεν μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».
«Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, ο πατέρας μου θα ήταν αυτή την ώρα δίπλα μου. Δυστυχώς, δεν τον άκουσε κανείς. Ήταν τόσο σίγουρος και εγωιστής ο κ. Κακίσης», ξέσπασε ο Γιάννης Καλλιάνος.
Ξεσπά ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν υπάρχει ΕΣΥ – Ας έρθει ο πρωθυπουργός να μου πει το αντίθετο»
Απόλυτα απογοητευμένος από το δημόσιο σύστημα Υγείας εμφανίστηκε ο γιατρός και αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστος, μετά τον χαμό του πατέρα τους, στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Ο γιατρός Χρήστος Καλλιάνος, μιλώντας στην εκπομπή του «Alpha», «TLive», δήλωσε ότι η διασωλήνωση έγινε για το «θεαθήναι», ενώ ανέφερε πως δεν ζήτησε ποτέ την τοποθέτηση του πατέρα του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».
«Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα της μονάδας, να μας δώσει αυτή την ελπίδα. Δεν ήθελα να πάει στην πλατφόρμα ο πατέρας μου και να πεθάνει ένα παιδί 20 χρονών. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δηλαδή, σε κάποιο νοσοκομείο που έχουν. Τον στεγνώνανε συνέχεια με αιμοκαθάρσεις», ανέφερε ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου.
«Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα. Και αν ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται κάτι άλλο, ας έρθουν να μου το πουν τετ – α – τετ. Τους προκαλώ με τις γνώσεις και το ήθος που έχω.
Ο μπαμπάς μου πέθανε αβοήθητος με το αίσθημα της πνιγμονής και της δύσπνοιας και αυτό το αίσθημα του επικείμενου θανάτου επί πέντε μέρες. Έγινε αδύναμη η καρδιά του και η διασωλήνωση έγινε για το θεαθήναι.
Ο καθηγητής αρνιόταν τα πάντα. Ήταν πάρα πολύ αλαζόνας απέναντί μου, δεν με αντιμετώπισε σαν συνάδελφο. Ένιωθα ηλίθιος, όταν του μιλούσα. Μπορεί τεχνικά να του έκανε τον ακρωτηριασμό, αλλά μέχρι εκεί. Ξέρω πώς δουλεύει το υποτιθέμενο σύστημα. Δεν δούλεψε τίποτα στον μπαμπά μου και δεν είναι ο πρώτος που φεύγει έτσι άδικα».
Παράλληλα, ο Χρήστος Καλλιάνος σημείωσε: «ΜΑΦ ζήτησα, μου είπαν ότι εκεί δεν γίνεται. Μόνο αν πεθάνει κάποιος στο διάδρομο και επανέλθει από ΚΑΡΠΑ, μπαίνει σε ΜΑΦ. Υπάρχει ένα κακούργημα στη μέση. Ο μπαμπάς μου δεν είχε καρκίνο στα γεννητικά όργανα, όποιος συνέταξε την ανακοίνωση δεν είναι γιατρός, αυτά βγήκαν σαν υπεράμυνα της διοικήσεως.
Οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν, για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων. Αν γίνονταν οι διαγνώσεις πρώιμα, ο μπαμπάς μου μπορεί να ζούσε τώρα. Δεν έγινε, όμως, τίποτα από αυτά που έπρεπε να γίνουν.
Ζούμε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα. Η αποσύνθεση και η κατάλυση κάθε μέρα γεωμετρικά αυξάνονται. Δεν είναι κράτος πρόνοιας αυτό, να μπορέσει να υποστηρίξει ανθρώπους να ζήσουν».