Για άλλη μία χρονιά, την 4η κατά σειρά -χρονιά ο Αρκτούρος προχώρησε σε δράση καθαρισμού ρέματος στις Αγραπιδιές Φλώρινας, αυτή τη φορά μαζί με το εθελοντικό κίνημα Save your Hood, και το παρών έδωσαν εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή και από άλλες πόλεις.
Η Μαρία Γκλούφτση, ξεναγός του Αρκτούρου (μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οικολογική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας) και ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, ιδρυτής του Save your Hood (ομάδα που συντονίζει εθελοντές σε διάφορες γειτονιές της χώρας για τον καθαρισμό από τα σκουπίδια) μίλησαν στην ΕΡΤ3 για τη δράση που πραγματοποίησαν, με την ευχή το μέρος να διατηρηθεί καθαρό.
«Είμαστε εδώ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, φέτος με το εθελοντικό κίνημα save your hood, είμαστε πάνω από 150 άτομα, εθελοντές της εταιρείας pwc, αλλά και μικροί και μεγάλοι της περιοχής, κάτι που είναι πολύ ευχάριστο για εμάς.
Καθαρίσαμε όλο το ποταμάκι που οδηγεί στο κέντρο προστασίας του λύκου και του λύγκα. Έχουμε συλλέξει πάνω από 200 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και ελπίζουμε του χρόνου να μη χρειαστεί να ξανάρθουμε, να αφήσουμε το ποτάμι έτσι όπως είναι και του χρόνου τέτοια μέρα.
Πολλές φορές τα σκουπίδια αυτά μεταφέρονται και με τον αέρα, βρήκαμε μέχρι και πόρτες στο ποτάμι. Με τη δράση μας θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά τους ανθρώπους της περιοχής και όχι μόνο, να μείνει το πράσινο χωρίς τη ρύπανση.
Ήδη έχουμε κάνει συνεννόηση με το δήμο Αμυνταίου, όλα αυτά τα σκουπίδια θα τα συγκεντρώσουμε σε ένα σημείο και έπειτα θα περάσουν τα απορριμματοφόρα για να τα συλλέξουν», όπως ανέφερε η Μαρία Γκλούφτση.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, ανέφερε:
«Ήρθαμε από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και από την Αθήνα, με δικούς μας εθελοντές, αλλά και εθελοντές-έκπληξη που ήρθαν, επειδή είδαν την ανακοίνωση. Ήρθαμε για να καταπολεμήσουμε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που είναι η ρύπανση ποταμών, ειδικά σε ένα τέτοιο συμβολικό μέρος, όπως είναι το κέντρο προστασίας του λύκου που βρισκόμαστε. Έχουμε ενημερώσει τα γύρω χωριά, έχουμε κάνει δράσεις προσπαθώντας να κλείσουμε τη “βρύση” του προβλήματος και να μην επαναληφθεί».