Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες σε όλη τη χώρα και ζητούν μέτρα προστασίας από την κυβέρνηση, ενώ την Παρασκευή θα ορίσουν την αντιπροσωπεία που αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα μπλόκα και τα τρακτέρ στους δρόμους θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες, ενώ παραμένουν ανυποχώρητοι ως προς τα εννέα ζητήματα που παρέθεσαν σε υπόμνημα που έστειλαν προς τον πρωθυπουργό. Έτσι, αναμένεται να υπάρξει σχετική συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέψει στην Ελλάδα από το Βελιγράδι.

Νωρίτερα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς μισής ώρας, στήνοντας μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας προχώρησαν τα αγροτικά μπλόκα στους κόμβους Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας και Στρυμονικού επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών καθώς και σε άλλα σημεία στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, όπως μεταξύ άλλων στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, τα Γιαννιτσά και την Χαλκηδόνα.

Επίσης, για το ερχόμενο Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον συμβολικό αποκλεισμό των συνόρων της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

«Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου»

Ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα αλλά πρώτα αναμένουμε να μάθουμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «ο πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα: ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να φτάσουμε σε ένα σημείο να εμποδίζονται οι πολίτες από την ελεύθερη διέλευσή τους. Υπάρχει η καλή διάθεση από την κυβέρνηση, η οποία προκύπτει από πράξεις να ακούσουμε τους αγρότες».

«Το καλό που τους θέλω να λύσουν τα αιτήματα»

Ο Σωτήρης Γιαννάκος, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, δήλωσε για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, πως «η επιτροπή που θα κατέβει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και η οποία θα γίνει με ανοιχτούς δρόμους όπως το θέλουν αλλά τα τρακτέρ εδώ για να δούμε τι θα λύσει και ποια αιτήματα είναι αυτά που θα δώσει στους αγρότες, αν συνεχίσουμε ή όχι τον αγώνα μας. Το καλό που τους θέλω να λύσουν τα αιτήματα».

Ακόμη, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, πρόεδρος του ΕΛΓΑ, σημείωσε πως «αυτό όμως που πρέπει να μας λύσει η κυβέρνηση είναι τα προβλήματα και τα αιτήματα που της στείλαμε. Πάνω σε αυτό πρέπει να επικεντρωθεί και πάνω σε αυτό ζητάμε να δώσει λύσεις».

Αγρότες με τρακτερ

«Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει τη Δευτέρα αυτός ο διάλογος και θα δοθούν οι απαντήσεις που περιμένει ένας αγροτικός κόσμος με τεράστια αγωνία για την ύπαρξή του και μόνο» ανέφερε ο Γιάννης Παναγής αντιπρόεδρος Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου.

Επίσης, ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, πρόεδρος Αγροτικού συλλόγου δήμου Αλεξάνδρειας, δήλωσε ότι «τη Δευτέρα θα γίνει η συνάντηση, εμείς αύριο στις 11 θα έχουμε συνάντηση όλοι, από όλα τα μπλόκα, όλοι οι σύλλογοι στη Σίνδο για να πάρουμε τις αποφάσεις και να βγάλουμε επιτροπή ποιοι θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό».