Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. μηλόξυδο, ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βάζο ή μικρό μπολ, χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Μερικές φορές, αν η μουστάρδα σας είναι κρύα, θα χρειαστεί μερικά λεπτά για να ζεσταθεί μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε αν χρειάζεται -για περισσότερη οξύτητα, προσθέστε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο ή για περισσότερη γλυκύτητα/εξισορρόπηση, προσθέστε άλλο ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου.
- Μπορεί να διατηρηθεί καλά στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες.
- Το ελαιόλαδο μπορεί να στερεοποιηθεί ελαφρώς όταν είναι κρύο. Αν συμβεί αυτό, αφήστε το απλά να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά ή βάλτε το σε ένα βάζο που είναι ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων για όχι περισσότερο από 15 έως 30 δευτερόλεπτα.