Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μηλόξυδο, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βάζο ή μικρό μπολ, χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Μερικές φορές, αν η μουστάρδα σας είναι κρύα, θα χρειαστεί μερικά λεπτά για να ζεσταθεί μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  2. Δοκιμάστε και προσαρμόστε αν χρειάζεται -για περισσότερη οξύτητα, προσθέστε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο ή για περισσότερη γλυκύτητα/εξισορρόπηση, προσθέστε άλλο ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου.
  3. Μπορεί να διατηρηθεί καλά στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες.
  4. Το ελαιόλαδο μπορεί να στερεοποιηθεί ελαφρώς όταν είναι κρύο. Αν συμβεί αυτό, αφήστε το απλά να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά ή βάλτε το σε ένα βάζο που είναι ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων για όχι περισσότερο από 15 έως 30 δευτερόλεπτα.