Σε εποικοδομητική συνάντηση προχώρησε η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη  με τη Δήμαρχο Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, κατά την παραμονή της στο νησί, παρουσία της Προέδρου του Δ.Σ του Ε.Ο.Τ  Άντζελας Γκερέκου, με αποτέλεσμα να δοθεί η λύση που χρειαζόταν. 

Στο πλαίσιο της επίλυσης και της οργάνωσης των θεμάτων που αφορούν την τουριστική εκπαίδευση, η Υφυπουργός Τουρισμού ως αρμόδια για τα θέματα της Τουριστικής Εκπαίδευσης, συζήτησε με τη Δήμαρχο για την Σχολή  Ξεναγών Κέρκυρας και τη στέγασή της.

Έχοντας λήξει η παραχώρηση  του χώρου από τον Δήμο Κέρκυρας στη Σχολή η Έλενα Ράπτη εξέθεσε στη Δήμαρχο τις προτάσεις της και όσα μελετούνται στο Υπουργείο Τουρισμού για τη Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας.  Με ορθολογισμό και διάθεση συνεργασίας, συμφωνήθηκε  η εκ νέου παραχώρηση του χώρου.

Η Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε: «Με πράξεις στηρίζουμε τη Σχολή Ξεναγών της Κέρκυρας, που παραμένει ενεργή και θέλουμε τη λειτουργία της  και ξεκινήσαμε  το σχέδιό μας για την επίλυση των προβλημάτων της, ώστε να μπορεί να πάρει σύντομα ξανά εισακτέους. Ευχαριστώ τη Δήμαρχο Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, που αφουγκράζεται και λειτουργεί υπέρ των σημαντικών θεμάτων που αποτελούν κομμάτι του στόχου μας, της βιώσιμης τουριστικής οικονομίας, της οποίας η εκπαίδευση, η κατάρτιση και η αναβάθμιση αποτελούν ένα από τα βασικότερα κομμάτια».